fbpx

EN: I wonder how many of you consider yourself creative?

Each of us has an innate creativity, if we let it express itself, we would be surprised!
Unfortunately, the creativity of many people has been inhibited from childhood by parents or teachers, who thought creativity was something you either have or don’t have at birth. This is not true at all, everything can be educated! How many times have you been told that you have not drawn a flower properly, that you have no sports skills or that you have no musical ear? etc.

Not to say that creativity, back in the days means to be a good at drawing or to be a good voice in the chorus or to be a good storyteller. 
In reality, being creative means much more, it means everything. Creativity can be expressed in painting, music, dance, sports, cooking, decorating, landscaping, gardening, writing, speaking,
We can be the creators of our own lives, by the choices, the emotions and decisions we take.

These are just a few examples, but we can also be creative at work, regardless of its nature. All brainstorming meetings are creative. Creative we can also be in relationships with others or with ourselves. The fact that our body creates daily new cells means all creativity. Even the fact that in some mornings we set up our bed differently than we did before, means creativity, or we find new ways to do well for the others or for the environment.

The modern times we live in provides us with all the tools to develop our creativity. There are all sorts of courses and books from which we can learn and develop.

I always wanted to learn to play the piano and to paint. Hence, I’m looking to enroll in an art course for beginners.

In which direction would you like to express or develop your creativity?

RO: Sunt curioasa cati dintre voi va considerati creativi?
Prin fiecare dintre noi se manifesta o creativitate innascuta, daca o lasam sa se exprime ne-ar surprinde pana si pe noi insine. Din pacate creativitatea multor oameni a fost inhibata inca din copilarie de catre parinti sau dascali, care considerau ca a fi creativ este ceva ce ai din nastere sau nu ai deloc. Nimic mai fals, totul se educa! De cate ori nu vi s-a intamplat sa vi se spuna ca nu ati desenat corect o floare, ca nu aveti abilitati sportive, ca nu aveti ureche muzicala etc.?

Ca sa nu mai zic ca, a fi creativ insemna pe atunci, sa fi un bun desenator sau a fi o voce buna in cor sau a fi un bun povestitor. In realitatea a fi creativ inseamna mult mai mult, inseamna totul. Creativitatea poate fi exprimata in pictura, muzica, dans, sport, gatit, decorat, amenajat, gradinarit, scris, vorbit pana la a fi creatorii propriei vieti, prin alegerile, emotiile si deciziile pe care le luam.

Astea sunt doar cateva exemple insa, creativi putem fi si la locul de munca, indifferent de natura acestuia. Toate sedintele de brainstorming inseamna de fapt creatie. Creativi putem fi si in relatiile cu ceilalti sau cu noi insine. Faptul ca, al nostru corp creaza zilnic celule noi, inseamna tot creativitate. Pana si faptul ca in unele dimineti ne aranjam patul diferit decat am facut-o pana atunci, inseamna tot creativitate sau ca gasim noi modalitati de a face bine s.a..

Vremurile moderne in care traim ne pun la dispozitie toate mijloacele pentru a ne dezvolta creativitatea. Exista tot felul de cursuri si carti din care putem invata si dezvolta.

Eu mereu mi-am dorit sa invat sa cant la pian si sa pictez. Ca drept urmare caut sa ma inscriu la un curs de arta pentru incepatori.

Voi in ce directie v-ati dori sa va exprimati sau dezvolta creativitatea?

Creativity

2 Responses

  1. Mi-a facut placere sa citesc articolul! Eu am o fetita de 8 ani si e in clasa a doua, nu se mai pune accent pe abilitatile creative.. incerc eu acasa sa o mai incurajez, ii cumpra jucarii educationale (de pe https://artofplay.ro/ , poate ajuta pe cineva ? ) insa cat pot sa ii fiu alaturi? mai multa educatie primeste de la scoala.. de la internet… Felicitari pentru ce scrii!

    1. Multumesc Iulia, ca ai poposit pe blogul meu! 🙂

      Te incurajez sa nu te descurajezi in a o ajuta pe fetita ta sa-si descopere latura creativa. Oricum ea este mica si in mod clar nehotarata insa, tot ce experimentezi cu ea acum ii va ramane in subconstient si va realiza mai tarziu exact ce ii place si care sunt abilitatile ei, cand va creste mare. Ceea ce faci tu cu ea acum, constituie o baza solida la ceea ce va fi mai tarziu.

      Te imbratisez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.