fbpx
Search
Close this search box.

Ce inseamna respectul de sine? Respectul de sine, inseamna sa te iubesti, sa te apreciezi si valorizezi pentru tot ceea ce esti si ceea ce nu esti.

A te aprecia si valoriza inseamna sa crezi in tine si in ideile tale cu toata taria ta si sa-ti iubesti toate trasaturile fizice asa cum sunt ele. Evident ca, asta nu se traduce prin rigiditate sau incapatanare si nici prin narcisism. Sa accepti idei noi bazate pe argumente este constructiv, insa, sa te lasi influentat si sa renunti la ideile tale doar pentru ca asa a zis x sau te-a contrazis/ descurajat y este destructiv.

Sa-ti iubesti toate trasaturile fizice asa cum sunt ele nu inseamna narcisim ci inseamna ca accepti ca esti unic, ca esti diferit si ca perfectiunea nu exista.

Cum sa ajungi sa crezi in tine?

River Island

In primul rand, trebuie sa te analizezi foarte bine pentru a intelege exact cum esti, ce iti doresti si ce este potrivit pentru tine. Mai apoi, este nevoie de o doza de intelepciune si detasare pentru a accepta ca esti diferit, fiecare suntem diferiti si unici, ca atare ceea ce este potrivit pentru x nu va fi neaparat potrivit si pentru tine, iar povestea lui y nu va fi niciodata povestea ta. Intelepciunea genereaza capacitate de acceptare si o intelegere a lucrurilor dincolo de sine, iar detasarea este necesara pentru a nu ne lasa coplesiti de dorintele si presiunile celor din jur (familie, prieteni, colegi, societate). Bineanteles ca, toate acestea necesita multa introspectie si munca cu tine iar rezultatele se vad in ani.

Ce inseamna sa te iubesti pe tine?

Red leather skirt

A te iubi inseamna, toate cele mai sus insiruite plus a te complimenta mereu cand te privesti in oglinda, a fi blanda cu tine atunci cand crezi ca gresesti sau simti ca esuezi si nu in ultimul rand, a-ti oferi diverse recompense. Pentru mine, o dovada de respect de sine este insusi faptul ca nu permit nici unui an sa treaca fara a-mi oferi o vacanta, indiferent ca este in Romania sau in strainatate. Tot o dovada de respect de sine este shopping-ul :), sau crearea unui mediu frumos si relaxant acasa. Nu stiu cum sunteti voi, insa mie cu greu imi vine sa ies din casa. Pur si simplu imi ador casa si mereu ii daruiesc ceva nou in materie de decor. O alta dovada te iubire de sine reprezinta momentele de relaxare, leu fiind pretiozitatea fiintei este la cote inalte, confortul personal este un aspect la care tin foarte mult.

Respectul de sine

Si bineanteles ca, a te iubi pe sine poate insemna tot ceea ce iti face tie bine! Asa ca, va provoc sa va construiti propria lista cu ce va aduce voua un strop de bucurie cum ar fi: o muzica buna, un masaj, un moment cu voi, un pahar de vin sau o mancare buna etc si sa va straduiti sa vi-l oferiti macar o data pe saptamana. La toate astea, sa adaugati putina munca cu voi insiva zilnic. Daca nu aveti timp, va sugerez sa aplicati regula de 1% despre care puteti afla de aici.

Pana data viitoare ramaneti in tendinte!

Din Iasi cu dragoste!

Ray Ban

GET THE LOOK:

Leather red skirt | Fusta de piele| DIY

Shoes| Pantofi| River Island

T-shirt| Tricou| #haimaria

Sunglasses| Ochelari de soare| Ray Ban

Earrings | Cercei | Clarie’s

Lip Stain | Ruj | Sephora

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.